IMG_7320.2IMG_7406.3

Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsperiode is een mooie tijd, waarin veel verandert in het lichaam van de (aanstaande) moeder. Zo zijn er fysieke en hormonale veranderingen en uiteraard de invloed op de bloedsomloop. Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn pijn in de rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht slapen. Een zwangerschapsmassage geeft bij bovengenoemde klachten verlichting en directe verbetering van pijn en ongemakken. Ook de bloedcirculatie verbetert, waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten. Deze massagevorm is zeer prettig voor moeder en baby en onmisbaar in elke massagepraktijk!

Massagesoort: 25 min. 40 min. 55 min. 70 min. 85 min.
Zwangerschapsmassage € 30,- € 42,50 € 55,- € 67,50 € 75,-

zwangerschapsmassage

Klachtgerichte Massage

Alle massages hebben als doel om de lichamelijke ongemakken en spanningen te verminderen en de algemene staat van “goed in je vel zitten” te verbeteren. Soms hebt u echter een blessure die langer aanhoudt. Stijve nek, rugpijn, rsi klachten, spierscheuring ( zweepslag), lage rugpijn met of zonder uitstraling… noem maar op. Je hebt dan behoefte aan een goede, diepe massage die gegeven wordt door iemand met verstand van zaken! Doordat ik fysiotherapeut ben en al jaren ervaring heb met verschillende massage technieken, kan ik precies met u bespreken welke techniek de meeste verbetering zal geven bij uw klacht(en). Bij een klacht van een spier zal het herstel sneller gaan dan bij peesklachten of klachten van banden. Een spier is namelijk een orgaan dat goed doorbloed is en dus makkelijker afvalstoffen afvoert en bouwstoffen opneemt dan pezen of banden, hierdoor zal het aantal behandelingen variëren.

Massagesoort: 25 min. 40 min. 55 min. 70 min. 85 min.
Klachtgerichte Massage € 30,- € 42,50 € 55,- € 67,50 € 75,-

zwangerschapsmassage

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is een heerlijke rustige, laag intensieve massage met verwarmde olie. De massage richt zich op de oppervlakkige spieren en de huid. In ons drukke bestaan van tegenwoordig is het geen overbodige luxe om in balans te komen en te blijven met een heerlijke ontspanningsmassage. Werk, kinderen, huishouden, stress, sport… allemaal factoren die energie van ons lichaam en geest vragen maar waar zijn de “oplaad” momenten in dit drukke bestaan? Verder dan eten en slapen komen we meestal niet maar echt tijd voor jezelf nemen is net zo belangrijk! Bodymatters massages biedt u een fantastische ontspanningsmassage waar en wanneer u dat het prettigst vindt! Ideaal bij thuis massage is dat u daarna niet de deur meer uit hoeft.

Massagesoort: 25 min. 40 min. 55 min. 70 min. 85 min.
Ontspanningsmassage € 30,- € 42,50 € 55,- € 67,50 € 75,-

zwangerschapsmassage

Hot Stone Massage

Wist u dat het therapeutische effect van warme stenen al duizenden jaren bekend is. Zo werden vroeger stenen gebruikt als verwarming tegen de kou. Over de hele wereld werden warme stenen gebruikt voor diverse doeleinden. De Grieken en Romeinen masseerden elkaar in de badhuizen met warme stenen. Belangrijke mensen werden ermee gemasseerd, omdat hiermee spierpijn en kwetsuren afnamen. Ook werd deze massage gebruikt bij Inca`s, Indianen, Maori’s en vele andere culturen. In de Oosterse cultuur legde men de stenen op de acupunctuurpunten, en wreef men ermee over de meridianen. De basaltstenen die gebruikt worden tijdens de massage worden eerst verwarmd tot 45-50 graden, waarna ze op het lichaam worden gelegd. Hierna volgt de massage met een warme etherische olie en daarna de massage met de warme stenen. Deze behandeling combineert de massage met de thermodynamische voordelen van verwarmde stenen, met de heilzame werking van essentiële oliën.

Massagesoort: 25 min. 40 min. 55 min. 70 min. 85 min.
Hot Stone Massage € 30,- € 42,50 € 55,- € 67,50 € 75,-

zwangerschapsmassage

Sportmassage

De sportmassage heeft als doel om lichamelijke klachten te verhelpen d.m.v. snelle en intensievere massage handgrepen. Deze manier van masseren zal de doorbloeding activeren, zodat afvalstoffen uit de spier gemasseerd worden. Door de diepere manier van masseren zullen de diepere houdingsspieren (deze bouwen de meeste spanning op en liggen dieper in het lichaam) ook beïnvloedt worden. Sportmassage is ook perfect om uw spieren in optimale conditie te houden, dus niet alleen bij klachten maar juist ook preventief! U bent druk en sport veel, hierdoor hopen er zich allemaal afvalstoffen op in uw spieren. Deze afvalstoffen maken dat de spierspanning toeneemt en uw spieren pijnlijk en stijf aanvoelen. Door sportmassage worden de opgeslagen afvalstoffen los gemaakt uit de spier en afgevoerd. Eventuele triggerpoints (“knopen in de spier “) kunnen worden los gemasseerd zodat de spier weer als één geheel functioneert.

Massagesoort: 25 min. 40 min. 55 min. 70 min. 85 min.
Sportmassage € 30,- € 42,50 € 55,- € 67,50 € 75,-

zwangerschapsmassage

Lomi Lomi Massage

Lomi Lomi massage is een rustige ritmische massage met verwarmde sinaasappel olie, welke gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsbehandeling die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met de onderarmen wordt gemasseerd. De bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, die energieblokkades opheffen, de spanningen uit het lichaam wegspoelen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren. Een zalige totale ontspanningsmassage.

Massagesoort: 25 min. 40 min. 55 min. 70 min. 85 min.
Lomi Lomi Massage € 30,- € 42,50 € 55,- € 67,50 € 75,-

zwangerschapsmassage

Deep Tissue Massage

Deep tissue massage is een krachtige massage om het lichaam weer in balans te brengen. Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren, wordt de ‘energiestroom’ verbeterd. Zo vloeit alle stress en spanning weg. De deep tissue massage is vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest. Omdat de methode veel aandacht op bepaalde gebieden legt, kan je lichaam tijdens en na de massage soms wat pijn doen. Als je een kwalitatief goede massage hebt gehad, voel je je na twee dagen een stuk beter. Het is erg bevorderlijk voor je gezondheid om deze massage te ondergaan. Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage helpt die blokkade op te heffen. Na een deep tissue massage moet je heel veel water drinken. Er kunnen opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt om de afvalstoffen kwijt te raken

Massagesoort: 25 min. 40 min. 55 min. 70 min. 85 min.
Deep Tissue Massage € 30,- € 42,50 € 55,- € 67,50 € 75,-